Maarten & Simone 28
nov 2014
Comfort versus speed
Het is al weer de vierde nacht en langzaam komen we in ons ritme. De wind is gunstig en het zeilen gaat heerlijk. We hebben de motor nog geen enkele keer hoeven te gebruiken. Het is wel even wennen en niet te vergelijken met de Middelandse zee. We moeten wennen aan de nog koude nachten, aan de soms zeer hoge en ruwe golven, wennen aan het wijdse uitzicht, de donkere nachten en wennen aan alle geluiden die het zeilen op de Atlantische oceaan met zich mreebengt. Ondertussen ben ik langzaam maar zeker een hernieuwde vertrouwensrelatie met de boot aan het opbouwen. We hadden natuurlijk ook niet de meest geweldige voorbereiding. Gelukkig hebben we samen voldoende tijd om daaraan te werken. Terwijl we langzaam richting het Zuid-Westen verder kruipen wordt het steeds een beetje warmer en is het ook de bedoeling dat het weer steeds consistenter wordt. We zouden morgen of overmorgen de befaamde trade-winds (handelswinden)moeten kunnen vinden. Vanaf dat moment is het een lekker briesje, wind in de rug en met de juiste zeilen, vliegen we dan naar de overkant.
We kiezen voor de oversteek de zuidelijke route. Niet de snelste route, maar wel de veiligste en de meest comfortabele. Ze omschrjven deze route hier als: Ga naar het zuiden totdat de boter smelt, draai daarna naar rechts en vervolgens een hele tijd rechtdoor... Dat smelten zal met onze koelkasten aan boord wel even duren, maar onze route zal er straks uitzien als een soort omgekeerde hockeystick. We hadden al begrepen dat veel boten van de ARC dit jaar kiezen voor de wat snellere route (rechtstreeks). Zij kunnen de Rum-punch dan al vast voor ons klaar zetten, terwijl wij zongebruind, uitgerust in st.lucia aankomen. Ben wel benieuwd welke boten, en of hier ook veel familiebootjes bijzitten.
Het vissen gaat steeds beter. Nadat we eerst bijna een hengel, maar wel twee hele mooie kunstaasjes hadden verloren (lijn geknapt), haalden we vandaag in een keer twee Mahi MahiŽs van zoŽn 75 cenimeter uit het water. Dit zijn prachtige goudkleurige, maar vooral heerlijke vissen. En .. met de kop en de staart eraf, passen ze precies op de barbecue. Dat betekent dat we de afgelopen dag zowel bij de lunch als bij het avondeten Mahi Mahi hebben gegeten. Hopenlijk morgen weer :-)

Reacties
#1 EXPo3r9YV
hai teunie ben ook beinuewd hoe je het spinnewiel gaat vinden, proficiat voor iedereen met de zwangerschap, heb t even voor jullie opgezocht , je moet inderdaad eerst even een afspraak maken , hierbij de gegevens , kan je zelf een afspraak maken, ik kan niet over jullie tijd beschikken hahaha, nou de koffie staat klaar bij ons hoor, kijk even bij www.houtkachels.com te wijchen oke? succes , liefs marion, en mijn moeder.U bent van harte welkom ons aanbod te komen bezichtigen.Wij hebben een showroom in Wijchen (bij Nijmegen). Bezichtiging is wel op afspraak.Voor prijzen, verdere informatie of een afspraak voor een bezichtiging.Kunt u bellen met +31 (0)2 46 42 56 73 bgg +31 (0)6 54 90 81 42
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.