Maarten & Simone 7
feb 2015
De Tobago Cay's ...
Waar we eerder wel eens hebben ‘geklaagd' over de kleine lettertjes in de folder over de grote oversteek, als je eenmaal in de Tobago Cay’s aankomt is alles vergeten. De Tobago Cay’s liggen achter een zogenaamd horse-shoe-reef, een rif dat de piepkleine eilandjes beschermd tegen het geweld van de Atlantische oceaan. Achter dit rif zwemt zo ongeveer alles dat je normaal alleen maar ziet bij een groot Chinees restaurant. Je ziet prachtige koralen, kreeften, allerlei kleine kleurige visjes, die je doen denken dat je midden in de film 'Finding Nemo' terecht bent gekomen, pijlstaartroggen en schildpadden … heel veel veel schildpadden. De meeste schildpadden zijn een metertje in doorsnee en je kunt écht met ze zwemmen. Doordat ze zo log en langzaam zijn, kun je ze snorkelend makkelijk bijhouden en ze dus lang blijven volgen. Loom en lui bewegen ze zich tot op de grond, gaan daar rustig een beetje zeegras zitten grazen en gaan vervolgens weer naar boven en steken af en toe hun koppie boven water om wat lucht te happen. Het is daar echt zeer bijzonder en prachtig en als je ooit de kans krijgt een echte aanrader.
’s Avonds wordt op het strand een barbecue georganiseerd met kip, ribs en heel veel kreeft. Bijna alle jachten daar aanwezig doen mee en er zitten dus uiteindelijk zo’n 100 man op het strand te eten aan van die grote picknick tafels. Je kunt, als je wilt, je eigen drinken meenemen en het is echt een gezellige boel. We lagen in de Cay’s naast de ‘Elsie’ een Nederlandse boot met een supergezellige ondernemende familie plus aanhang en hebben samen met hen gegeten. Uiteraard waren wij weer de laatsten ;-), maar daardoor was het wel wel erg gezellig. De locals kwamen aan onze tafel uiteindelijk meedrinken en meekletsen en ’s morgens kwam het inmiddels welbekende hoofdpijntje weer even opzetten. Maar … een uurtje snorkelen in dit water en je voelt je weer als herboren.

Reacties
#1 Serge
Iedere dag is bij jullie een feest zo te horen. En zo te horen genieten jullie inmens! Ik heb maar één tip: Blijf dat vooal doen!!!
heel lang geleden
#2 Pascale,Maarten,Yannick,Iris en Anouk
Even niet meer gelezen. Gaat dat snorkelen zeg. Groetjes uit zutphen
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.