Maarten & Simone 15
okt 2014
De Volvo Ocean Race achterna.
Met minder dan de halve snelheid, 5x zoveel luxe, veel meer ‘smokkelen’ met de motor en een iets meer Bourgondische levensstijl, varen we vol goede moed de Volvo Ocean Race achterna. Omdat we toch moesten wachten in Torrevieja en de startplaats Alicante zo dichtbij was, besloot ik om toch maar even te gaan kijken. Bovendien was ik uitgenodigd voor een lezing met niemand minder dan Bouke Bekking (de schipper van het Nederlandse team). Wat een gaaf en indrukwekkend circus is dat zeg, ongelofelijk! Zeven identieke boten, qua oppervlakte niet veel groter dan de onze, zwaar getrainde en professionele bemanning en een maandenlange voorbereiding en dan (weer of geen weer) met zijn allen de wereld rond. Dat maakt onze reis, tempo en omstandigheden in een klap een stuk minder heldhaftig. Maar ik durf te wedden dat wij meer lol hebben :-).
De boten van de Volvo Ocean Race zijn na 4 dagen al bijna ter hoogte van ons volgende doel: De Canarische eilanden. De bedoeling is dat we via Zuid Spanje, Gibraltar, Marokko, en dan een stukje oceaan, over zo’n drie weken aankomen op de Las Palmas op Gran Canaria. Supergezellig dat Roger ons even komt vergezellen richting Marokko!
In ons hoofd delen we de reis in in vier delen: 1. Het (test) rondje Middellandse zee. 2. Van Spanje richting Canarische eilanden en klaar maken voor de start. 3. De grote oversteek en de tijd in het Caribisch gebied. 4. De terugreis richting Azoren en daarna weer verblijf in de Middellandse zee. Vandaag zijn we voor ons gevoel dus begonnen aan fase 2. Laten we hopen dat het weer een beetje meewerkt en we relaxed en op tijd in Gran Canaria aankomen. Het weer is een beetje tricky in deze tijd, dus het is goed opletten geblazen!
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.