Maarten & Simone 25
nov 2014
De grote oversteek: eerste dag onderweg
He he ... We zijn onderweg en hebben de afgelopen 24 uur de eerste 150 mijl van de 2700 afgelegd. We waren natuurlijk erg blij dat we de start hadden gehaald. De laatste reparaties waren pas een half uur voor de start klaar, dus het was kiele kiele.
De start zelf was geweldig en indrukwekkend. Meer dan 150 boten die tegelijk zeilend uit de haven vertrekken. Iedereen vol energie en adrenaline, zwaaiend en lachend.
De eerste mijlen gingen heerlijk. Een lekkere wind, met redelijke golven, maar van die lange glooiende. Zo´n 15 mijl verder werd het stormachtig. Een paar uur na de start hadden we 40-45 knopen wind en golven van zo´n 4 meter. Erg indrukwekkend voor ons, Atlantische groentjes, maar het went snel. In de nacht ging de wind liggen en werd het wat rustiger. Helaas kwam een lijn (neerhaler) van het grootzeil vast te zitten boven in de mast. Uiteraard gebeuren deze dingen altijd ´s nachts ... en natuurlijk ging het meteen weer harder waaien. Na 2 uur vechten met het grootzeil konden we het zeil met een rif vastzetten en onze koers weer vervolgen. Deze ochtend heb ik onze held Hennie in de mast gehesen en de blokkade weer opgelost. Moet je eens proberen voor te stellen, op 20 meter meter boven het water, zwierend op en neer, en dan proberen iets te repareren.
Alles verder super hier. Lekker weertje, rustig windje, behoorlijke deining en tientallen dolfijnen die met de boot meezwemmen. Omdat de wind wegvalt gaan we nu eerst ons nieuwe speeltje, een parasailor proberen. Tot snel ...

Reacties
#1 Oma Nel
Hup Hennie! Oma Nel
heel lang geleden
#2 Corné
Top Maarten. Veel geluk verder, mag wel eens. Doe de groeten aan de familie en verder bemanning. Groeten uit Lissabon.
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.