Maarten & Simone 3
jul 2015
Dolfijnenshow
Frietjes, dropjes, wijn, paprikachips, chocolade en … dolfijnen. Van sommige dingen krijg je nooit genoeg. En hoewel we tijdens onze reis zeer regelmatig getrakteerd werden op ontmoetingen met verschillende soorten dolfijnen, blijven we altijd enthousiast. Elke keer verwonderen we ons over de schoonheid en de intelligentie van deze prachtige wezentjes. Je ziet ze vaak van verre al aankomen en boven het water springen. Ik denk dat ze de boot al op grote afstand horen en het lijkt wel alsof ze elkaar waarschuwen. Met een noodgang zwemmen ze naar je boot en zwemmen gezellig een tijdje met je mee. Soms zijn ze snel verveeld of aan het jagen en gaan ze, na een nieuwsgierige blik meteen weer verder, maar soms zwemmen ze wel meer dan een kwartier of nog langer met je mee. Zeker als je aan het zeilen bent hoor je ze vaak met elkaar ‘praten'. Met zangerige, trillende hoge tonen praten ze waarschijnlijk over die gekke enthousiaste mensen en blaffende blije hond die voorovergebogen over de trampoline proberen om telkens weer die perfecte foto of video van ze te nemen.
Soms besluiten ze om er een ware dolfijnenshow van te maken. Net als eergisteren, onderweg van Menorca naar Corsica, toen een groep van zo'n veertig dolfijnen en een potvis van meer dan 8 meter besloten om ons te trakteren op een heuse show. We zagen op een afstand een paar kleine dolfijntjes springen en zagen toen een grote walvis met veel kabaal zijn spuitgat legen. De dolfijnen leken de walvis een escorte te geven en sprongen en dansten om hem heen als alsof ze een soort carnavalsoptocht hadden. En hoewel deze walvis het grootste deel van de tijd onder water bleef, waarschijnlijk vooral om de ongeduldige fotograaf te irriteren, kwamen de dolfijnen massaal de boot inspecteren. Al snel besloten ze om hun kunsten aan het dankbare publiek te tonen. Ondersteboven, achterstevoren, recht omhoog en als een raket naar voren. De dolfijnen sprongen op allerlei manieren rond de boot uit het water. Het is duidelijk dat ze er zelf evenveel plezier aan beleefden als wij. Na een kwartiertje hadden ze er geen zin meer in en besloten ze maar weer terug te gaan naar hun grote, logge saaie vriend. Wij meteen naar binnen om te kijken of we deze keer een paar leuke plaatjes hadden kunnen schieten. Mwah … best goed gelukt deze keer ;-).

Reacties
#1 anita vd merbel
Wauw super . Dit zal je ook niet gauw vergeten. Jullie hebben al heel wat mooie dingen meegemaakt. Koester ze allemaal. En hoop dat jullie nog mooie en leuke dingen mee maken. Gr Anita
heel lang geleden
#2 tante riek
geweldig dat is genieten wat een mooie show
heel lang geleden
#3 yolanda &they
Prachtig!
heel lang geleden
#4 White whitch crew
Meer dan goed gelukt hoor deze kiekjes. Mooi helder water hebben jullie nog steeds zeg. En een potvis in de middellandse zee. Waren wij toch 3 weken op de azoren, zagen wel meerdere blauwe vinvissen op de weg erheen, maar nog steeds geen potvis. Bijna jaloers! Hebben jullie misschien ook een onderwatercamera. Na een tip van Eric, Volonte, hebben wij die aan de pikhaak vastgebonden en onder water gehouden bij de dolfijnen. Is ook spectaculair. Aanrader voor als je jezelf wil overtreffen na deze ontzettend gave kiekjes.
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.