Maarten & Simone 22
jul 2014
Eindelijk! We kunnen zwemmen…
Met lichte twijfel staan we allemaal in onze zwembroek op de drijver te aarzelen. De boot ligt inmiddels stil op zo'n 60 mijl recht onder Mallorca. Het grootzeil hebben we helemaal los gezet, waardoor een mogelijke windvlaag de boot niet plotseling in beweging kan zetten (en we al zwemmend zouden achterblijven op open zee terwijl de boot ervandoor gaat). Het waait zo'n 4 knoopjes (bijna niet dus) en we bewegen rustig op de deining. De zee onder ons ziet er vriendelijk en uitnodigend uit, is 27 graden en heeft een glasheldere, blauwe kleur. Waarover twijfelen we dan? De zee is onder ons zo'n 2.800 meter diep en als je met je duikbril op naar beneden kijkt, zie je de heldere kleur blauw langzaam veranderen in een diep zwart gat … Brrr … gewoon weer even wennen aan het idee.
Ik kijk nog eens naar het zwembad blauwe water en duik met een grote sprong in het warme water en kijk breed glimlachend naar de rest. Binnen een paar seconden springen de jongens erin en vervolgens ook Simone. Het is heerlijk om op open zee te zwemmen en alle twijfel valt direct weg als je het water raakt. Als er ook nog eens geen haaien of andere enge beesten blijken te zitten, besluit ook Noor om de sprong te wagen.
We zien om ons heen geen land, geen boot, het waait nauwelijks en de zon staat hoog te branden aan een wolkeloze lucht. Het voelt alsof we met ons bootje in een gigantisch zwembad liggen. De kinderen hebben de zee duidelijk gemist en genieten volop van het heerlijke water. Nu nog even allemaal op de foto :-).


Reacties
#1 Tim
Wat een foto's!
heel lang geleden
#2 Suze
Wat een helden!!!!!
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.