Maarten & Simone 20
feb 2015
Friends
Tijdens onze voorbereidingen op onze reis lazen we al regelmatig in blogjes van andere zeilers over het contact met bevriende boten, sundowners drinken, samen eten, feesten en andere leuke dingen doen. Een van de mooie dingen van onze reis in het algemeen en de ARC in het bijzonder, is dat we zoveel leuke mensen ontmoeten. Het klinkt misschien een beetje sentimenteel en zoetsappig, maar dit is misschien wel een van de onderdelen die onze reis het meest bijzonder maakt. Je ziet ze allemaal, verwante zielen, vreemde vogels, die-hard zeilers, bucketlist afvinkers, ouderen, jongeren, oudere jongeren, families, vakantievierders, maar vooral mooie en interessante mensen ... met allemaal weer hun eigen verhaal.
De laatste twee weken hebben we vooral samen ‘opgezeild' met David en Isabelle van de ‘Morning Haze en Louise en Jörgen van de 'Take Off’. Een Canadese en Zweedse familie, die beiden ook de ARC hebben gedaan. Tussendoor kwamen ook ook de ‘Interlude 1’ en de ‘Khudjada’ nog regelmatig op de borrel. Het leek af en toe wel een ARC reünie. Wedstrijdjes zeilen, samen de jungle in, eten op de boot met zijn negentien-en, auto huren en rondrijden in Guadeloupe, snorkelen en speer-vissen met David en Isabel in the Saints. Logischerwijs zou je verwachten dat vooral de kinderen met elkaar spelen, en dat doen ze ook, maar de oudjes kunnen er ook wat van en daarmee is voor ons deze reis ook een soort 'school of life' ;-). Na eerst voorzichtig aftasten, soms een beetje stoer doen en beleefdheden uitwisselen leer je na zo’n periode van intensief contact elkaar steeds beter kennen. De rumpunches en de witte wijn maken dat de laatste restanten van de taalbarrière uiteindelijk vervagen en door de gezamenlijke, behaalde en nog niet behaalde, doelen smeed je snel een intense band. Het doet je beseffen hoe klein je wereld thuis eigenlijk is en hoe groot en geweldig de wereld daarbuiten. Wat ons daarbij het meeste verrast is dat de vriendschap die je in deze korte tijd opbouwt, haast even hecht en vertrouwd voelt als een vriendschap (dicht bij) thuis. En misschien komt het juist wel dat doordat we zo ver van huis zijn en onze vrienden thuis missen, maar we hebben het gevoel dat we er tijdens onze reis een paar goede vrienden hebben bijgekregen.
Door familie op bezoek, ongeplande reparaties (deze keer niet wij) en uiteenlopende bucketlisten zeilen we komende twee weken weer even ‘alleen’ met ons gezinnetje. Ook weer heerlijk, die rust, maar we hebben nu al heel veel zin om iedereen begin maart weer terug te zien in st. Maarten tijdens de Heineken regatta en hopelijk nog vele jaren daarna ;-).

Reacties
#1 evelyne
Het is om helemaal jaloers op te worden. En wat hebben jullie het toch goed gedaan om deze reis te gaan maken. Dat neemt niemand jullie meer af. Wat een geweldige ervaring voor jullie kinderen. Nederland zal voor jullie toch wel weer heel gauw te klein zijn en staan jullie vast heel gauw weer in de startblokken voor een volgend avontuur! Dikke kus Evelyne
heel lang geleden
#2 Oma Nel
Hallo lieve luitjes, Ondanks gemis geniet ik van jullie avonturen, belevenissen en prachtige beelden van jullie omgeving. Weten jullie ook nog hoe mooi het hier is? Die Hollandse luchten, de feeëriken ochtenden na vorst met mist en rijp op takken en velden? Het lentegevoel als het een zonnige dag is. Ook hier prachtige zonsop-en zonsondergangen. De sneeuwklokjes bloeien volop. Het aller, allerbeste voor jullie. Dikke kus.
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.