Maarten & Simone 9
jun 2015
Het is feest bij de apen
De boot arriveerde de 6e juni rond 20.00 uur in de haven. Beetje vies, maar keurig volgens planning, één dag voor de 10e verjaardag van Noor. Noor wilde haar verjaardag graag vieren bij de aapjes op de rots van Gibraltar. En wat een feest, we waren keurig op tijd daar. We hadden de aapjes natuurlijk vorig jaar al eens eerder gezien, maar het blijft bijzonder. De apen wachten je al op als de kabelbaan boven aan komt, vooral op zoek naar alles wat eetbaar is. Onderweg krijg je voortdurend waarschuwingen over dat het feit dat ze er misschien schattig uitzien, maar dat het wilde dieren zijn. Het is echt heel erg grappig. Je ziet mensen in het begin erg schrikken van de aapjes, die zich op hun beurt niets lijken aan te trekken van de groepjes mensen. Ze zitten op het hek te wachten, lopen je voorbij terwijl je trap op loopt, soms springen ze onaangekondigd bij iemand op de schouder en stelen complete tassen en zelfs buggies. Om wat meer contact met de aapjes te krijgen besloot ik (Maarten) om telkens wat dichterbij te staan. Uiteindelijk zag ik een klein schattig beestje (foto linksboven) van een dusdanig formaat dat ik hem wel durfde te aaien. Voorzichtig aaide ik hem op zijn rug. Langzaam draaide hij zich om, sprong daarna op mijn arm en beet me keihard in mijn onderarm. Met een slaande beweging gooide ik het beestje weer van me af. Beetje geschrokken natuurlijk, maar vooral lachend om mijn eigen stommiteit. Gelukkig niets meer dan een schaafwond en een blauwe plek. Noor en de jongens lagen helemaal in een deuk. Zo had Noor nog een mooie clownsact op haar verjaardag ;-).
Noor had een heerlijke verjaardag. Zucht, onze oogappel is al weer 10 jaar. Nu hebben we alleen nog maar tieners. Wat vliegt de tijd dan toch voorbij.
Kadootjes kopen voor onze knapperd is lekker makkelijk. Een setje nagellak en makeup spulletjes, een horloge en een heleboel kleine kadootjes van haar broers. Ze voelde zich erg jarig en erg verwend. En ondanks dat er geen vriendjes en vriendinnetjes op haar feestje waren, had ze tussen de apen uiteindelijk toch een heerlijke dag gehad.

Reacties
#1 tante riek
Noor nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag wel een beetje laat maar goed bedoeld geniet van de aapjes leuk hoor
heel lang geleden
#2 maaikevanleeuwen75@gmail.com
Gefeliciteerd Noor! Groetjes Flo🎉🎁🍰🎈💕
heel lang geleden
#3 Jos en Nolly
Hoi luitjes wat een leuk verhaal weer. Noor nog proficiat met je 10e verjaardag en wat worden jullie toch groot. nu mogen jullie nog lekker vakantie gaan houden op de boot. Geniet er maar van het is nu zo voorbij. Lieve groeten voor jullie allemaal van ons Nolly en Jos
heel lang geleden
#4 Pascale,Maarten,Yannick,Iris en Anouk
Noor,....VAN HARTE GEFELICITEERD NOOR!! .......Hopelijk hebben ze je verschrikkelijk verwend!! Ja mooi is dat, alleen nog maar tieners. Weer een fase afgesloten.....komt nooit meer terug.....dus koesteren ...:-) Onze Anouk is de 13de juni 6 geworden. Dus wij hebben geen kleuters meer. Voor de laatste keer in het schrift van 'logeerbeer' Flip geschreven. (SCHOOL,TV, logeerbeer). Na 3 X 2 jaar Flip is het ook wel klaar :-). Dus hier alleen nog maar basisschool kinderen. Na de vakantie groep 3 alweer, lezen,schrijven, etc. Het spul wordt groot hè! Op naar nieuwe avonturen!! Groetjes,Pascale
heel lang geleden
#5 Rächel
Nou Simone, nog ff en dan zijn alle mannen in huis/op de boot groter dan jij (ik hier thuis ook hoor) X
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.