Maarten & Simone 7
dec 2014
Het ritme van de oceaan
We zijn al weer zon dikke 500 mijl op weg richting st. Lucia. Het schiet redelijk op. We varen gemiddeld een kleine 140 mijl per dag. Op de totale afstand van 2.100 mijl vanaf Kaap Verdie zou dit betekenen dat we er in 15 dagen zijn. Dan zouden we dus rond de 18e december in st. Lucia zijn. Maar ... alles hangt natuurlijk erg af van het weer. De laatste dagen is de wind wat toegenomen. Dat maakt het reizen iets minder comfortabel, maar schiet wel lekker op.
De dagen aan boord vliegen voorbij. We kunnen school lekker oppakken en komen langzaam weer in een normaal ritme, niet gestoord door sociale activiteiten of reparaties. Pieter en Simone lezen zich helemaal suf en maken zich vooral zorgen over de kwaliteit van het zelfgebakken brood, Noor is weer allerlei plannen aan het maken van winkeltjes en Dirk en Roel lezen voor de 17e keer een Donald Duck pocket uit. We vangen elke dag wel een Mahi Mahi voor de lunch of het diner, maar tot onze frustatie hebben elke dag ook wel een hele grote jongen aan de lijn (tonijn?) die er uiteindelijk weer met een onze aasjes en stukken lijn vandoor gaat. Misschien lukt het ons nog om er eentje binnen te halen. Ondertussen zijn Hennie en ik aan het filosoferen over welk zeil, welke route en proberen tussendoor wat bij te slapen in verband met onze gebroken nachten.
Om half 2 Nederlandse tijd krijgen we altijd het weerbericht binnen van de ARC en van Chris Tibs, die voor ons een persoonlijk weerbericht verzorgd. Ondanks dat het weer hier elke dag een beetje hetzelfde is, zijn we altijd erg benieuwd naar de laatste ontwikkelingen. Ook krijgen we dan het laatste nieuws en de posities van de andere deelnemers door. Ondanks dat we weten dat de eerste boten al bijna in st. Lucia zijn en wij ergens diep in de achterhoede gaan eindigen, lijkt het ons toch wel erg leuk als we nog een of twee bootjes zouden kunnen inhalen. We zullen zien ...

Reacties
#1 Geert-Jan
Bootjes inhalen? Met zo'n instelling wordt je nit laatste .. Gelukkig, volgens de tracker liggen jullie nog wel op deze felbegeerde plek.
heel lang geleden
#2 vKph3it1e
Good luck to Mrs Weerd- tell her she has a WHOLE bunch of blog friends cnrecnoed about her and you. While not religious per se I do believe in a higher power and have sent a request up that everything comes out OK!
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.