Maarten & Simone 21
jun 2015
Home sweet home ...
Na enkele verplichte dagen in Torrevieja voor wat reparaties zijn we weer onderweg. Met een heerlijk windje van zo’n 12 knopen zeilen we langzaam richting Formentera / Ibiza. Alles weer gemaakt, de boot vol met Diesel en water, alles grondig gepoetst en de noodzakelijke flessenvoorraad en andere primaire levensbehoeften weer aangevuld. Het voelt weer heerlijk op de boot. En zo varen we, al kokkerellend en genietend, de zonsondergang tegemoet. Helemaal klaar voor de laatste 8 weken van onze reis.
Ik weet het, 8 weken is nog best lang, maar als je al bijna 50 weken onderweg bent, dan voelt het toch als een snel naderend einde van de trip. En waar we in de Carieb stiekem af en toe naar huis verlangden, hebben we nu totaal geen zin om al naar huis te gaan. Door ons luxe intermezzo in Portugal hebben we onze (reis)batterijen blijkbaar weer goed opgeladen. Het zeilen voelt heerlijk en de boot loopt lekker. De Middellandse zee is vergeleken bij de Atlantische oceaan een eitje, het weer is geweldig en doordat we continu op bekende plekken aanmeren voelt het voor ons telkens een beetje als thuiskomen. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden dat we nog geen zin hebben om naar huis te gaan. We zijn voor ons gevoel al een beetje thuis. Thuis in Spanje, thuis in Ibiza, straks thuis in Griekenland en zoals Noor het zegt: “de boot is nu eigenlijk thuis’.
Een beetje nerveus denken we af en toe aan ons huisje en ons dagelijks leven in Eindhoven. Nog maar even maximaal genieten hier, voor we het weten gaat straks op maandagochtend de wekker weer ;-).

Reacties
#1 Karin
Jeetje idd nog maar 8 weken... pfff wat vliegt de tijd. Ootimasl genieten en tot snel in jullie 2e thuisland xx
heel lang geleden
#2 Valerie
jullie zijn niet de enigen die jullie reis gaan missen. Wij genieten hier mee. :-) nog extra veel verhalen?
heel lang geleden
#3 saski vd wolf
Er stond vandaag een column in de volkskrant over waarom het leven op een boot beter is, ik moest aan jullie denken."zeilen dwingt tot gemoedsrust". Ik ben het daar enorm mee eens!
heel lang geleden
#4 Rächel
Pfff, wat gaat dat snel. Maar thuis is ook best fijn! Geniet er nog maar extra van dan. X
heel lang geleden
#5 Pascale,Maarten,Yannick,Iris en Anouk
8 weken....jullie kunnen t.z.t. altijd weer een ruk aan het zeil richting 'nog meer avontuur' geven..:-):-):-) Hier aftellen, nog 4 weken min 1 dag, en dan hebben we zomervakantie. Huphup.....snel naar Zeeland!!! Groetjes.....en tot.....
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.