Maarten & Simone 18
jul 2014
Kermis in Torrevieja
Terwijl we wachten op de ‘man van roestvrij staal’, die vrijdag het schaduwdak bij het roer komt lassen, zijn we voornamelijk bezig met het slim inrichten van de boot. Het gereedschap ligt onder het ene bankje, de reddingsvesten onder het andere, alle voedingswaren passen redelijk in de keuken en alle handleidingen (dat zijn er heel veel) liggen op een centrale plek. Dan natuurlijk het belangrijkste: de wijnflessen liggen voornamelijk in een tweetal opslagboxen in de vloer naast de keuken.
De kinderen zijn ondertussen, naast spelen op de Ipad en profiteren van voorlopig het laatste restje Wifi, voornamelijk met iets anders bezig. Naast de haven is een permanente kermis gevestigd. Elke avond eten we op de boulevard en lopen dan 2x langs de geur van suikerspinnen, wafels, zweet en drank, gemixed met veel herrie. We slagen erin om de eerste twee avonden te claimen dat we écht vroeg naar bed moeten, maar vier avonden langs deze verleidingen lopen is voor de kids te veel. We geven toe. De favoriete attractie van de kinderen (vooral Noor) is het reuzenrad. Een roestig apparaat met gammele, kleurrijke mandjes die door de snelheid gevaarlijk heen en weer wiebelen. Het ziet er allemaal niet zo safe uit, maar het staat er ogenschijnlijk al een paar jaar. Het zal vanavond ook nog wel heel blijven. Het reuzenrad wordt bediend door Enrique (53, foto). Zijn voornaamste taak bestaat eruit om aan een lijn te trekken, bevestigd aan zijn linkerhand, die ervoor zorgt dat het rad begint te draaien. Door zijn arm omhoog te bewegen en de lijn te vieren vertraagt het rad zich en komt uiteindelijke tot stilstand zodat nieuwe toeristen kunnen in en uitstappen. We schatten dat hij dit werk toch al zeker zo’n 12 jaar doet en zijn gezicht verraadt dat hij zich nu al verheugd om zijn 12,5 jarig jubileum te gaan vieren.
Ach, op zich is Torrevieja een leuke stad en de haven is prima. We merken wel dat we er helemaal klaar voor zijn om te vertrekken. Hopen dat de ‘man van roestvrij staal’ een beetje op tijd is, zodat we zaterdag op tijd kunnen vertrekken.

je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.