Maarten & Simone 31
jul 2014
Lekker pruttelen door de nacht
Na een rustige oversteek van Italië naar Griekenland, zijn we inmiddels in Lakka aangekomen. Met nauwelijks wind en een rustige zee zijn we in 2 en een halve dag naar Lakka geprutteld. Omdat het nauwelijks waaide hebben we onderweg lekker kunnen zwemmen en hebben het grootzeil ook niet gemist :-). We hadden eens even zitten rekenen, maar ondanks onze probleempjes onderweg zijn we uiteindeljk in 9,5 dagen van Spanje naar Corfu gevaren. Nooit gedacht dat we dat zo snel zouden kunnen. Als je blijkbaar gewoon door blijft varen, dan kom je er uiteindelijk wel. Als we voor de kids regelmatig kunnen stoppen om te zwemmen en als we voldoende lekker eten en drinken bij ons hebben, dan voelt het ook gewoon goed.
De nachten zijn erg mooi, maar wel pittig en breken je op den duur een beetje op. We draaien ’s nachts om en om diensten van 2 uur en proberen allebei in de ochtend nog een uurtje slaap mee te pikken. Hierdoor slaap je maximaal 5 uur in een goede nacht. De realiteit is eerder 4 uur en als er iets gebeurt, zoals het probleem met het grootzeil, slaap je helemaal niet. Hierdoor bouw je na een aantal dagen een behoorlijke slaapachterstand op.
We merken wel dat we nachts steeds relaxter worden. Waar we in het begin nog met een verrekijker geconcentreerd de donkere horizon aan het scannen waren, zetten we de laatste nachten op rustige momenten de wekker om de 10 minuten. Kijken dan even op de radar, kijken naar buiten of we geen lichten zien en proberen dan even te slapen. Door deze ‘hazenslaapjes’ worden de nachten wat draaglijker en sta ’s morgens wat frisser op en kun je extra genieten van de eerste zonnestralen die over het water spiegelen.
Maar … de nachten zitten er voorlopig op. Tijd om bij te slapen en te genieten in een van onze favoriete plekjes: Lakka (Paxos). Het is heerlijk om weer in Griekenland te zijn en heerlijk om weer in een helder blauwe baai te liggen.

je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.