Maarten & Simone 9
okt 2014
Mañana, mañana
Autootje gehuurd, fietsjes op de kade, elektriciteit erin geplugd, water erin en wasjes draaien. Heel even voelt het alsof we niet aan het varen zijn, maar dat we een appartement hebben in de haven van Torrevieja. Meteen erop uit dus. Lekker met de auto een stukje rijden, oh … dat had ik gemist, naar de Carrefour, wandelen op de boulevard en zelfs een beetje hardlopen. En ondanks dat we niet zo’n fan van Torrevieja zijn, genieten we vooral even van de ‘gewone’ dingen die onderweg vaak zo lastig zijn.
Ondertussen zijn er een batterij Spanjaarden aan het werk die de laatste reparaties aan de boot moeten doorvoeren. Welke? Er is een lekkage in de kajuit, het ‘gat’ (schade van ons ongelukje) moet natuurlijk gerepareerd worden, de accu’s van beide motoren moeten worden vervangen, de motoren hebben hun 400 uurs servicebeurt nodig, de GPS zit niet goed aangesloten op de marifoon, de zonnepanelen op het dak moeten worden vervangen en beter vastgezet op de bimini (schaduwdak boven het roer), er moeten nieuwe zonnepanelen worden geïnstalleerd boven het kleine bootje en het scherm van de navigatie werkt niet helemaal zoals het hoort. Zoals eerder gezegd: het lijstje met reparaties en benodigdheden is een soort continu proces en met het verdwijnen van het ene dingetje van de lijst komt er een andere bij. Ondertussen hopen we vooral dat we het redden om alles op tijd af te hebben, want begin november moeten we al in Las Palmas (Gran Canaria) zijn. We moeten dus begin volgende week alweer vertrekken.
Dit op tijd vertrekken lijkt vooralsnog de grootste uitdaging. De eerste dag waren er hier een hoop mensen aan het werk om alles op te nemen. De ene zou dinsdag komen, de andere woensdag, donderdag zouden ze allemaal doorwerken, ondanks dat het een feestdag is in Spanje zodat vrijdag uiterlijk alles klaar zou zijn. Maandag hebben we vervolgens als een extra dagje zekerheid, zodat we zeker weten dat alles op tijd klaar is.
Het is inmiddels donderdag. Na dinsdagochtend hebben we geen Spanjaard meer gezien en ondertussen geven ze allemaal aan dat ze moeten wachten op dat ene onderdeeltje en dat het daarom wat langer duurt. Dit is wat ze bedoelen met de Spaanse 'mañana mentaliteit’. Mañana, mañana… Wanneer is het klaar? Morgen, altijd morgen :-).
En nu? Ach, we zijn zelf ook al van de halve Spanjaarden geworden en denken dus dat het allemaal wel goed zal komen … niet vandaag, maar morgen :-).


Reacties
#1 Karin
That's the mediterean spirit!!! Die hebben wij ons inmiddels ook aangemeten!! Maakt het leven echt aangenamer!! Succes met alles en liefs aan allemaal uit (inmiddels weer( zonovergoten Corfu xx
heel lang geleden
#2 Margot
Beetje morgen gratis bier maar uiteindelijk komt het allemaal vast goed. Morgen de Eindhoven halve Marathon lopen en dat is dan weer meer adelante, adelante! Maandag naar ZA en dan mag ik ook weer genieten van de meetings waar je al snel een uurtje verder bent voordat iedereen binnen is. Hoe hoger op de rots, hoe later... Luitjes nog even genieten van de suffe dingen des levens en dan als de wiedeweerga naar Las Palmas. Veel liefs Go
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.