Maarten & Simone 1
okt 2014
Ons zonnetje
“Pap, kun je me morgenvroeg wakker maken?” vroeg Noor. “Ik wil zo graag de zon een keer zien opkomen.” “Natuurlijk, gezellig” zei ik, omdat de zon tegenwoordig in mijn ‘dienst’ van 6.00 tot 8.00 uur opkomt. “Wel even afwachten wat voor weer het wordt.” Gisteren was namelijk een mooie rugwind van zo’n 6 Bft (Beaufort) voorspeld die in de avond langzaam zou wegsterven tot 3 Bft. In de praktijk was het windkracht 8, inclusief golven van zo’n vier meter. Doordat de golven schuin van achter kwamen is dit niet echt vervelend of gevaarlijk, behalve dat je af en toe door een golf wordt opgetild en wordt weggezet. Wel opletten dus. Ik geloof de weersverwachtingen in deze tijd niet meer helemaal, we zijn al te vaak verrast.
Deze ochtend is het weer perfect. Een rustig briesje (Bft 4), nét genoeg om rustig te kunnen zeilen. Wat wolken aan de horizon, een klein beetje mistig, maar goed zicht. Rond 7.00 uur Noor wakker gemaakt. Ze is direct wakker en staat meteen aangekleed naast haar bed. Vervolgens zijn we gaan zitten, Miep op schoot en met een kopje koffie en een bakje cornflakes met onze neus richting de opkomende zon. Langzaam zien we dat de zon de wolken eerst rood en geel kleurt en uiteindelijk kruipt hij ook zelf over de horizon. Het is altijd moeilijk om daar een mooie foto van te maken, ik heb daarom maar een foto van Noor gemaakt, dat zegt denk ik ook genoeg :-) …

Reacties
#1 petra
mooi....zowel het verhaal als de foto van jullie zonnetje..
heel lang geleden
#2 valerie
Wat een mooie foto! En een mooie zonsopgang, aan haar gezicht te zien.
heel lang geleden
#3 evelynedahnert
Wat ontzettend lief.
heel lang geleden
#4 Karin vd hurk
Een mooi moment!
heel lang geleden
#5 Johan
Zeilend door het leven en genieten van een opkomende zo'n met je dochter en kop koffie! Wat wil je nog meer.
heel lang geleden
#6 mariëlle
Mooi sereen! En wat lijkt ze op Simone zo...
heel lang geleden
#7 jos peeters
Wat leuk en wat kostbaar vader en dochter niette betalen. wat maken jullie toch veel mee fantastisch heel veel groeten van ons de buurtjes Jos en Nolly.
heel lang geleden
#8 Pascale
Daarom maak je zo'n reis! :-)
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.