Maarten & Simone 18
sep 2014
Op dinghy safari
We liggen al een paar dagen voor anker in de baai Ormos Keri, in Zakinthos. Het is een heerlijk, rustig plekje in een soort natuurlijke broedplaats voor schildpadden. We merken al duidelijk dat de reguliere vakantieperiode voorbij is. De (boot)mensen die we nu tegenkomen zijn allemaal of 65 plus of 30 min en zonder (of met kleine) kinderen. Bovendien is het overal een stuk rustiger en daar genieten we nu volop van, na de hectische eerste maanden.
Gisteren zijn we al weer voor de tweede keer op ‘dinghy safari’ geweest. Voor degenen die het niet weten: een Dinghy is het kleine bootje (ook wel Zodiac genoemd) dat we achteraan de grote boot hebben hangen. Deze gebruiken we voornamelijk voor de boodschappen, naar de kade te taxiën en af en toe om te knee-boarden en te spelen. Onze nieuwe dinghy is een stuk groter dan de oude en we hebben nu ook een 20PK motor en een klein anker. Hierdoor is het varen met de dinghy een stuk comfortabeler en vooral sneller. We kunnen daarom nu makkelijk met zijn allen op een relaxte manier in de dinghy de omgeving gaan ontdekken. We noemen dat op 'dinghy safari’.
De eerste keer zijn we samen met Roel, Wendy en de kids de 'blue caves' gaan ontdekken. Gisteren zijn we, na school, met de dinghy naar een klein eilandje in de buurt gevaren om daar te snorkelen. Met de dinghy kun je gemakkelijk tussen de ondieptes manoeuvreren en kom je op plekjes die normaal niet of moeilijk te bereiken zijn. De plekken waar je dan komt zijn ongelooflijk mooi. Kleine privé strandjes, mooie rotspartijen en glashelder water. We hoopten natuurlijk nog wat baby-schilpadjes te spotten, maar helaas … ze hielden zich goed verstopt voor ons.
Vanmiddag vertrekken we richting Sicilië, een (volgens het weerbericht) rustig tochtje van 2 dagen. We hopen dan zaterdagochtend in Taormina, net onder de straat van Messina, aan te komen.

Reacties
#1 Karin
Leuk!! Goede reis en schip ahoy !! xx
heel lang geleden
#2 erna
Dat ziet er weer prachtig uit. En leuk te lezen hoe jullie dag er uitziet. Alvast goede reis verder en houd ons op de hoogte! Groeten hier vanuit een zonnig mediterraan Nederland.
heel lang geleden
#3 Iris
Geniet! Leuk om op afstand mee te leven;-)!
heel lang geleden
#4 Marike
Erg leuk om op afstand jullie avonturen te lezen! Geniet ervan samen
heel lang geleden
#5 Stan en ellen
We zitten in een café in estoril en kijken PSV. Leuk, zeker nu we voor staan. Buiten regent het Cats And dogs. Mooi om jullie te volgen via jullie site. Ziet er allemaal zeer paradijselijk uit. Maar lees dat jullie ook weer begonnen zijn met school en soort van werk. Lijkt me inderdaad prettig. Wij genieten volop van al het moois en lekkers dat Portugal en Spanje te bieden hebben. Kan goed in 3 maanden 😉 hartelijke groeten stan en Ellen en boa viagem
heel lang geleden
#6 tante riek
heel mooi ziet het eruit geniet maar
heel lang geleden
#7 sVF1jI6eiMo
I like that approach. When Tate and I go sinlaig we will forego health insurance. As it is right now we pay $4k a year for the both of us and we NEVER get sick or go to the doctor aside from the regular checkup's. The healthcare in the US is such a racket. We are also going to just pay in cash for what we need while sinlaig. In other countries it seems to be cheaper anyways. Another note is that I have heard many times that people get sick less on sailboats because they are away from others. Your children aren't in daycare or school where sickness is rampant.Dani
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.