Maarten & Simone 10
feb 2015
Pirates of the Caribbean
“Wist je dat hier een scene van Pirates of the Caribbean is opgenomen?” Hoor je continu iedereen tegen elkaar zeggen en het staat in elke folder. Klinkt geweldig natuurlijk en eerlijk is eerlijk, er zijn ook zoveel films gemaakt, dat er in het gehele Caribisch gebied redelijk veel plekken terug te vinden waar op zijn minst een scene (in de buurt) is opgenomen. Toch is het lastig om daadwerkelijk plekken te vinden die de ruige sfeer van de film in zich hebben. Zo niet Dominica, misschien wel een van de minst bekende eilanden in het Caribisch gebied, maar zeker een plek die de oude Caribische cultuur en sfeer uitstralen. We hebben een paar dagen voor anker gelegen in Portsmouth, de officieuze hoofdstad van Dominica en hebben daar een heerlijke tijd gehad.
Samen met onze nieuwe vrienden van de Morning Haze, Take Off en onze lokale gids, die luistert naar de geweldige naam 'Lawrence of Arabia’, zijn we de Indian River afgezakt en zijn vervolgens de jungle ingegaan om te klimmen en te zwemmen in de een van de vele watervallen die Dominica rijk is. Terwijl je deze trips doet heb je echt hebt gevoel dat je rechtstreeks de, soms wat donkere en cynische, sfeer van de film instapt. Het vervallen huisje van de heks Calypso van deel 2 staat nog redelijk intact op de oevers (mangroves) van de rivier. In het Noord Oosten (de Atlantische kust) vind je diverse prachtige baaien waar ook veel scene’s van zowel deel 1 en 2 zijn opgenomen. De kust is ruig en de golven hoog, maar als de zon er op schijnt, zie je in het water en de lucht wel tientallen kleuren blauw, die continu van tint veranderen.
Het mooiste zijn misschien nog wel de vele watervallen. Middenin het tropisch regenwoud verstopt, en dus lastig te bereiken. Onze gids had een machete (soort kapmes) om gras en struiken weg te kappen en om op sommige stukken tredes voor ons te hakken in de gladde kleigrond. Maar … als je er uiteindelijk bent is het de moeite meer dan waard. Glashelder zoet water, hoge rotsen (zo’n 6 meter) waar we vanaf sprongen en de ongelofelijke kracht van het water als het van grote hoogte naar beneden dendert.
Onderweg zie je zoveel prachtige bomen, bloemen, planten en vruchten, dat je er op het einde bijna achteloos voorbij loopt. Koffiebonen, mango’s, kokosnoten, bananen, kaneel, citroengras, ananas, passievruchten, sugarcane (een soort suikerriet) en nog veel meer. Alles groeit er bijna achteloos en in overvloed. Door haar vulkanische achtergrond en klimaat (veel tropische regen) is Dominica een van de meest vruchtbare eilanden van het Caribisch gebied, maar zeker een van de puurste.
Wij begrijpen daarom erg goed dat veel scene’s van de Pirates of de Caribbean juist in Dominica zijn opgenomen. Een prachtig eiland dat een bijzondere sfeer uitstraalt. Voor ons een mooie, leerzame, sportieve maar vooral onvergetelijke ervaring.

Reacties
#1 Lorena
Wauw, zucht, wat een nalatenschap voor je kids (ervaring), priceless!
heel lang geleden
#2 Paula
Wow Maarten, klinkt weer mooi. Geweldige ervaring. En het roept ook herinneringen op. Ben er een jaartje op 20 geleden geweest, gecombineerd met Martinique en Guadeloupe... Prachtig, prachtig allemaal. En ja...ook best een beetje jaloers, dus ;)
heel lang geleden
#3 Jos en Nolly
Wat een prachtige ervaring voor jullie. Geweldig gewoon ook voor de kinderen ik word er stil van . Tot de volgde keer lieve grt Nolly en Jos
heel lang geleden
#4 Pascale
Heerlijk, ik wil weer op fietsvakantie...:-) Zalig om te lezen. Blijf genieten, slurp het op, tot in je vezels! Liefs, Pascale xxx
heel lang geleden
#5 O2ojPnGdJWvO
Looks like Dirk thinks he's come up with a cveler retort with your partisan slip is showing.Feel free like running it into the ground even more Dirk. Your partisan slip is visible from space.
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.