Maarten & Simone 23
jul 2015
Thuiskomen en afscheidnemen ...
Wauw, wat een interessante tijd om in Griekenland te zitten” stond in een mailtje van de begeleider van de school van Pieter, “… "Op deze manier maakt Pieter zo' n historisch moment persoonlijk mee. Dit overstijgt het leren uit een boek.” Prachtige quote natuurlijk en natuurlijk ook waar, maar om je de waarheid te zeggen, behalve een verdwaalde ‘OXI’ op de muur, een vreedzaam protest in Argostoli en soms een enthousiast politiek geëngageerde ober maken we van de Griekse crisis niet veel mee. De pinautomaten werken uitstekend, de toeristensector draait hun gebruikelijke overuren en de Grieken zijn net zo aardig en vrijgevig als altijd. In Athene zal het misschien best actueel en voelbaar zijn, maar op de eilanden merk je nauwelijks iets. Het is heerlijk om weer terug in Griekenland te zijn en door de combinatie van alle bekende plekjes en het vele bezoek uit Nederland van de afgelopen weken voelen we ons tegelijk thuis, maar ook het einde van ons project met rasse schreden naderen. Een heel dubbel gevoel van thuiskomen en afscheidnemen.
Ondertussen proberen we in de brandende zon het familiebezoek Karel, Dorien en Thomas en Opa en Oma uit Roosendaal als volleerde reisleiders in recordtijd alle dingen te laten ervaren die wij tijdens onze trip zo bijzonder vonden. Zwemmen in open zee, prachtige baaitjes, lekkere visjes, kneeboarden, heerlijk zeilen tussen de eilanden, gebruikmakend van de ‘afternoon breeze’ en chaotisch ankeren tussen de vissersboten en verdwaalde toeristen. We hebben het er zo druk mee dat we bijna vergeten de blog nog af en toe bij te werken ;-).
Tussendoor hebben we de vluchten naar huis maar vast geboekt, 20 augustus vliegen we weer terug. We zijn dan iets meer dan 400 dagen weggeweest. Pffff …. Het voelt goed om straks iedereen en ons huisje weer te zien, maar het zal wel even wennen zijn. Daar gaan we maar eens flink wat tijd voor nemen ;-).

Reacties
#1 Boefmans
Ik zeg Feestje om jullie terugkomst te vieren.
heel lang geleden
#2 TANTE RIEK
heerlijk zo de laatste dagen met je broer en fam nu gaat het echt korten geniet nog maar goed
heel lang geleden
#3 Stan en Ellen
Ik vroeg het me al af: is het aftellen of hartstochtelijk vasthouden van de tijd? Het is dus dubbel en dat is natuurlijk niet gek. En toch, voor ons hier en waarschijnlijk ook voor jullie.... wat is een jaar toch snel voorbij! Maar herinneringen blijven altijd. Dat scheelt. Veel plezier de komende weken en graag weer tot in Wilakkersstraat. Hartelijke groeten Ellen en Stan
heel lang geleden
#4 Pascale
Thuiskomen.....eventjes leuk om vervolgens te bedenken dat weer verder reizen ook leuk zou zijn....
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.