Maarten & Simone 24
okt 2014
Van aapjes kijken in Marbella naar aapjes kijken in Gibraltar.
We hebben twee nachten in Marina bay / Ocean Village gelegen in Gibraltar. Een hele bijzondere haven, al is het alleen al omdat de haven naast de landingsbaan van het vliegveld ligt. Gelukkig landt er maar twee keer per dag een vliegtuig en kunnen we dus lekker slapen. Rondom de haven is een soort kunstmatig dorpje gebouwd met een Casino, vele winkeltjes, eettentjes en barretjes. Normaal krijg je dan een beetje een gemaakt sfeertje, maar in dit geval is het erg goed gelukt. We hebben genoten van de complete andere (Engelse) sfeer, de gewone mensen en natuurlijk zijn we even bij de aapjes op bezoek geweest :-).
Normaal zijn we niet zo van de toeristische attracties, maar in dit geval maakten we graag een uitzondering. We hebben daarom maar een halve dag school gedaan en besloten dat we voor biologie / aardrijkskunde ook best aapjes konden gaan kijken :-). Dus: met de kabelbaan naar de top en daar op zoek naar de aapjes. We hadden niet echt een verwachting over hoeveel er zaten, of hoe dichtbij ze komen, maar deze aapjes waren wel erg bijzonder. Meteen toen we de kabelbaan uitstapten zaten ze ons al op te wachten. De eerste keer schrik je je rot, zo dichtbij als ze komen, maar al snel zit je vol verwondering en bewondering naar de aapjes te kijken alsof het kleine mensjes zijn. Vaderaap en moederaap die zitten te kijken terwijl hun kinderen in de bomen en de hekken aan het spelen zijn. Af en toe gaat het mis (ruzie) en dan corrigeren de ouders de kids alsof het een gewoon gezinnetje is. Ze zijn erg brutaal, absoluut niet bang voor mensen en kijken je een beetje minachtend, recht in de ogen aan. Ze zijn je blijkbaar vooral aan het scannen of je iets lekkers bij je hebt. Simone had een flesje Ice-tea in haar hand, wat ze blijkbaar interessant vonden, want in een onbewaakt ogenblik werd ze besprongen door een grote aap die probeerde het flesje af te pakken. Je schrikt je rot, maar moet daarna wel erg hard lachen. Ook Noor werd continue belaagd door de aapjes.
Al met al een mooie en bijzondere plek om te verblijven zo tussen Afrika en Europa in. Op dit moment zijn we al weer onderweg naar onze volgende bestemming: Rabbat, de hoofdstad van Marokko. Voor ons de eerste keer in Afrika, we zijn erg nieuwsgierig naar het land, de sfeer, de mensen en de faciliteiten. Als alles volgens planning gaat, komen we daar zaterdag rond 12.00 uur aan.

Reacties
#1 Sander
Dag Maarten en Simone, leuke blog! Wij hebben in 2009/2010 ook een rondje Atlantic gevaren en gaan nu met veel plezier jullie reis volgen deze komende koude winter. Groet, Sander, Michelle, Rikke, Imme en Pippa van de Lamawaje.
heel lang geleden
#2 GuCOLKGU
Wat een leuke spullen heb je gechkot, Wendy. Die krijgen vast een goed plekje in die mooie kast van je. Maarre....niet te lang in de kast laten liggen hoor. Ik wil wel graag zien wat je ermee maakt. ;-) Je kaartjes zijn ook erg leuk. En de nieuwe look van je blog ziet er ook goed uit.xoxo
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.