Maarten & Simone 25
jul 2014
Who lets the dog out?
“Gaat de hond ook mee? En hoe laat je die onderweg dan uit?” ”Gewoon, op de boot” was dan ons antwoord, maar we maakte ons toch ook wel beetje zorgen of dat ook wel zo ’gewoon’ zou zijn voor Miep.
Inmiddels zijn we een vier dagen en vier nachten onderweg zonder aan land te gaan. En onze Miep heeft inmiddels haar vaste plekje gevonden. De jongens laten Miep (aan de lijn) een paar keer per dag uit door een rondje rond de boot te lopen. Vóór op de boot is een zitje (achter de trampoline) en dat heeft ze (met onze hulp) uitgekozen om de welbekende poepjes en plasjes te doen. Handig vooral, omdat daar ook een aansluiting voor water zit. We kunnen het dus ook weer heel gemakkelijk schoonmaken. Terwijl ik dit stukje schrijf, loopt ze naar voren en laat voor de eerste keer zichzelf (!) uit op haar vaste plekje.
Miep is dus ook al behoorlijk ingeslingerd (gewend aan de boot). De eerste dag was iedereen, en dus ook voor Miep, een beetje onwennig, maar inmiddels zit het dagritme (van vooral veel dutjes) er goed in. Nog één nacht en twee dagen zijn we verwijderd van onze eerste tussenstop. We willen graag ankeren bij het eiland Filicudi, onderdeel van de Eolische eilanden, om daar een paar dagen bij te komen van onze langste oversteek tot nu toe.
Ik geloof dat zowel Miep als wij dan extra genieten van onze eerste wandeling.

je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.