Maarten & Simone 23
nov 2014
Wij kunnen niet starten, maar gelukkig de rest ook niet :-)
Terwijl de wolken zich opstapelen boven Gran Canaria wordt de mast terug op de boot gezet. De race tegen de klok begint. Mast erop, rigging erop, fok erin, zeilen erop en daarna de riffen en andere lijnen weer aansluiten. Tijdens het erop zetten van het grootzeil begint het te regenen. Eerst voorzichtig, maar al snel neemt de wind toe en komt de regen met bakken uit de lucht vallen. Met vier / vijf mannen houden we het zeil, wat nu half in de mast geschoven zit, in bedwang. Drijfnat en moegestreden gooien we na twee uur de handdoek. Het is inmiddels 23.30 uur en het ziet er niet naar uit dat de wind en de regen nog gaan stoppen. We pakken zo goed als mogelijk de zeilen in in de zeilzak om te zorgen dat er geen verdere schade kan ontstaan. We gaan de start niet halen. Morgenvroeg kijken we wel weer verder en hopen op een korte periode zonder al te veel wind.
Het is inmiddels zondag en vol spanning luisteren we naar de ochtenduitzending van de ARC. De wind is verder toegenomen en de windmeter gaat regelmatig boven de 40 knopen. Geen ideale omstandigheden om te vertrekken, zo vindt blijkbaar ook de organisatie want tot onze opluchting horen we dat de start door de harde wind met tenminste een dag is uitgesteld. Vandaag gaat er niemand vertrekken, behalve misschien de Race-divisie. Voor ons betekent het dat we een dag extra hebben om het zeil te kunnen repareren. Op zich mooi, maar in deze wind kunnen we niets doen. Als de ARC morgen in de ochtend gaat starten gaan we het daarom waarschijnlijk nog niet halen. Maar, met een beetje geluk misschien wel dezelfde dag in de avond, of desnoods een dag later. Wie weet, met een beetje mazzel stellen ze de start twee dagen uit. Maar of het nu morgen of overmorgen wordt, dat maakt niet zoveel uit, we halen ze vanzelf wel in :-).


Reacties
#1 erik
precies! gun ze de voorsprong, worden ze alleen maar overmoedig van. veel suc6...
heel lang geleden
#2 Carst
Ken jij die mop van die twee die naar Rotterdam gingen..... (-;
heel lang geleden
#3 Wendy & Freek
Toch allemaal wel erg spannend! Succes en we denken met z'n allen aan jullie.
heel lang geleden
#4 Ingrid en Ben
Wat een avontuur! Heel veel succes gewenst...
heel lang geleden
#5 Geert
Succes, hou verder alles heel
heel lang geleden
#6 8Let0MWmBnS
De doc was er net weer op!Heb er van genoten. Toch orsenvtelbaar dat iemand zich wil laten opsluiten van de buitenwereld en 25 a 35 jaar aan een boek wil werken.. crazy toch!?
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.