Maarten & Simone 19
jan 2015
Zeven-en-veertig! Al weer ruim halverwege de midlife crisis :-)
En zo ben je al weer 47 lentes jong … Terwijl ik dit schrijf zou ik in Nederland al jarig zijn geweest. Hier, in st. Lucia, heb ik nog zo’n 4 uurtjes te gaan voordat ik mijn eerste kadootje krijg. De omstandigheden hier in st. Lucia zijn geweldig om je verjaardag te vieren. We liggen met de boot voor Sugar Bay Beach een prachtig strandje precies tussen de twee Pitons. Het water is glashelder en het zonnetje schijnt continue. Op het strand staat een luxe resort waar je als ‘yachtie’ met open armen wordt ontvangen. Omdat we morgen, op mijn verjaardag, de hele dag gaan varen, hebben we met de voeten in het zand en een flesje wijn in de koeler vanmiddag maar alvast een verjaardagsborreltje gedronken.
Je hebt hier in het Caribisch gebied, dobberend in een bootje lekker veel tijd om eens na te denken over je eigen leven tot nu toe. En zo rond je verjaardag doe je dat natuurlijk nog eens extra. Zeven-en-veertig jaar, wat is dat nou eigenlijk voor een leeftijd. Als je veertig wordt hoor je, op enkele dappere pogingen na, definitief niet meer tot de jongeren en als je vijftig bent, dan ben je echt een oude lul (sorry) gaan de kids langzaam het nest verlaten en wordt er plotseling van je verwacht dat je omroep Max gaat kijken. Zevenenveertig zit er zo doelloos tussenin. Je hoort ook nooit iemand eens een groot feest geven omdat hij ZEVENENVEERTIG is geworden. Zevenenveertig is niks. Ja misschien iets meer dan zesenveertig en vijfenveertig, maar voor de rest is het maar een vreemde leeftijd. En het klinkt ook naar eens raar, probeer maar: "zeven-en-veertig".
Ik denk dat periode tussen de veertig en de vijftig voor de meesten ook geldt als een periode van van bezinning en evaluatie. Wat heb ik nu bereikt? Waar sta ik nu? Waar gaat mijn leven naartoe? Ze noemen het niet voor niets de ideale periode voor de midlife crisis. En daar zit je dan op een boot in st. Lucia. Zou het bij mij dan ook gewoon een midlife crisis zijn? Waar zoek ik toch elke keer naar? Mezelf? Avontuur? Geen idee … Wat in ieder geval wel klopt is de grotere boot. De grotere auto had ik al. Alles achterlatend en er tussenuit gaan. Mmmm... en die nieuwe (jongere) vrouw dan? Hee hallo, moet je de mijne nu eens kijken. Ik zou wel gek zijn! En als ik er zo over nadenk verloopt mijn midlife crisis tot nu toe best wel fantastisch!
Buiten mijn prachtige vrouw en heerlijke kinderen ben ik zelf natuurlijk ook gezegend met een goddelijk lichaam en zie er op mijn zeven-en-veertigste natuurlijk nog uit als een echte top-atleet in ruste (een soort Maradonna :-)). Ik ben vanaf mijn veertigste al voor de tweede keer op een soort sabbatical. Ik heb een hele mooie boot. Genoeg Caribische dollars om hier nog wel een paar jaar rond te kunnen dobberen. Ik werk nog steeds (stiekem) bij het mooiste bedrijf van Nederland. Verder krijg ik Simone en de kids telkens zo gek om mee te gaan en de plekjes waar we terecht komen zijn tot nu toe geweldig.
We hebben het genieten al redelijk onder de knie en het Bourgondische leven onder het genot van een drankje gaat ons uitstekend af (beetje te goed zelfs) en de ervaringen die we opdoen overal neemt niemand ons meer af.
Dus: al met al heb ik het geloof ik best aardig voor elkaar op mijn zeven-en-veertigste. Van mij mag die midlife crisis nog wel een paar jaartjes duren!
Soms denk ik wel eens: Waarom blijven we dit niet doen? Gewoon doorvaren en over een jaartje of vijf weer eens terugkeren. Maar … zover is al duidelijk: dat gaat niet gebeuren. Dit luilekkerleventje is heerlijk om je midlife jaren een beetje mee op te vullen, maar geen ‘echt’ leven. Werken, ik vind het (zeker bij GoodHabitz) zalig en ben er best goed in, geloof ik. Eindhoven, in alle oprechtheid: een fantastische stad. En onze collega’s, vrienden en familie. Die mis ik eigenlijk best regelmatig. Snik! Dus op dit prachtige strand drinken we deze verjaardagsborrel op jullie gezondheid!
Proost! En voor deze ene keer dan ook maar een beetje op míjn gezondheid :-).

Reacties
#1 Karin
Ben ik de eerste...??? Superleuke blog vol met zelfspot!! Daar hou ik van. En ja, je mag je gezegend voelen met iedereen en alles om je heen, alleen je moet wel de lef hebben om zo'n stap te nemen en dat zijn er maar weinig die jullie dat nadoet. Ik zeg GENIET van je mooie gezin, geweldige omgeving, prachtige (grotere) boot en chapeau voor de keuzes die je durft te maken. Vanavond gaat er een flesje open om op jullie te proosten. Cheers xx
heel lang geleden
#2 Rachel
Gefeliciteerd Maarten, geniet maar lekker van je midlife crisis, geen enkele man/vrouw zou er enig bezwaar tegen maken om het zo te doen zoals jullie, helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, maar het is jullie van harte gegund! Groetjes, Patrick en Rachel
heel lang geleden
#3 Harjo
Hé Maradonna, proficiat!
heel lang geleden
#4 Boefmans
Gefeliciteerd Maarten, ook met je vrouw en kinderen ;-)
heel lang geleden
#5 jeannette van gemert
Van harte Maarten met je 47ste! Als kleine kinderen opgroeien wordt er altijd gezegd: iedere periode heeft zijn charmes. Nou dat gelt voor jou ook zeker in je midlife crisis!! Geniet van alles en iedereen om je heen en maak er een leuk feestje van! Groetjes voor iedereen, proost, Jeannette P.S. wat schrijf jij ontzettend leuk, een feestje om je blogs te lezen. Ga zo voort
heel lang geleden
#6 Eveline
Hiep hiep hoera! Vanuit een koud nederland met op het moment natte sneeuw van harte gefeliciteerd!!! Wrijf het er maar lekker in dat jullie zo genieten van de zon en warmte. Geniet ervan en een hele fijne verjaardag met je geliefde gezin! Wij proosten er hier wel op vandaag. Dikke kus, ook van Wil
heel lang geleden
#7 Leen
Ha die Maarten, Proficiat met je verjaardag, wat midlife ? Je bent slim, zo op een bootje minder verleidingen toch ?denk ik tenminste, je Pa zou trots zijn, (hij stemde wel niet v.v.d geloof ik) geniet met volle teugen, en pluk de dag want, om met je mee te filosoferen, wees bereid, want ge kent dag nog uur ! En een leven zonder stormen, is maar weinigen gegeven. In ieder geval een fijne verjaardag en ook veel liefs voor Simone en de kinderen. Leen.
heel lang geleden
#8 Carmen
En dat op "blue monday".... Hebben jullie iig geen last van, zo te zien :-) Proficiat en proost!! X
heel lang geleden
#9 Je moedertje
Profitiat met die 47 jaren! En sterkte met die crises...wat denk je van mij.......... twee zonen in een midlife crisis hoe moet ik dat volhouden? Ja, ja een mens kan wat overkomen. Maar is wel typisch iets voor mannen denk ik. Kan me tenminste niet herinneren dat ik daar ook last van heb gehad. Ik zal duimen dat het allemaal goed komt. Dikke knuffel XXXXX
heel lang geleden
#10 Pim Nagtzaam
Hey Maarten Van harte gefeliciteerd. De eerste keer dat ik op jullie site kijk en jij viert je verjaardag. Ahummm....... 47 is toch niet oud als je het met mij vergelijkt. Er is dus nog hoop. Proost en veul plezier! Grtz. Pim
heel lang geleden
#11 Ria
Nog proficiat met je verjaardag, geniet ervan en veel groetjes.
heel lang geleden
#12 ria
Berichtje 11 is van je Peettante.
heel lang geleden
#13 Eva
Hé Maartje! Oeps, dagje te laat, maar alsnog kei proficiat! Carpe diem!!! Liefs, Eva
heel lang geleden
#14 Annelies
Hola, ook te laat. Van harte gefeliciteerd en nog een prettige dag gisteren! X Liefs voor de hele family. Lies
heel lang geleden
#15 Pascale,Maarten,Yannick,Iris en Anouk
Heeee Maarten, van harte gefeliciteerd. En neem van mij aan dat je 47ste levensjaar een prachtig jaar is. Je hoeft je nergens meer druk om te maken, je weet wie en wat je bent en als anderen daar een probleem mee hebben....tja het zal wel!!! Heerlijk toch?!!! Zit er zelf middenin! :-):-):-) Moontje, Pieter, Dirk, Roel en Noor ook gefeliciteerd met jullie paps. P.s.: Ik wil ter afwisseling natuurlijk ook nog hele spannende, avontuurlijke verhalen lezen.Dus doe jullie best! ....:-):-)
heel lang geleden
#16 Ronny
Maarten, gelukkige verjaardag ! Heb deze week Mike ontmoet in Eindhoven, en hij vertelde me van je tocht en deze website/blog. Geniet van ... alles ... :-) Ronny
heel lang geleden
#17 Jos en Nolly
Hallo Maarten en Simone op de eerste plaats nog van harte en wat heb ik genoten van je verhaal zelfs wij zestig plussers kunnen nog van jou leren en het is nooit te laat ha ha heel veel groeten en we zijn zowaar blij dat je iedereen in Eindhoven toch een beetje mist. Ga verder met genieten en laat de midlifecricis voor wat het is Jos en Nolly
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.