Maarten & Simone 22
sep 2014
Zwemmen onder de rook van een vulkaan
Gisteravond zijn we aangekomen op Vulcano, één van de Eolische eilanden, maar wat ons betreft wel het mooiste eiland van deze eilandengroep. We liggen aan een boei in Porto di Levante, een baai in het Noord Oosten van Vulcano. Het blijft erg bijzonder. Terwijl je aan het zwemmen bent, borrelen warme luchtbelletjes omhoog en het strand is eerder zwart dan wit. Je moet tijdens het zwemmen een beetje oppassen want het water bij de bubbeltjes kan behoorlijk veel warmer zijn. Naast de boot is de nog steeds actieve vulkaan van het eiland, die uit verschillende openingen in de kraterwand een wit-gelige rook uitspuugt. Deze zwaveldampen geven dit eiland ook zijn typische geur. Aan de voet van de vulkaan zijn ook meerdere zwavelbaden. Warme witte modderbaden die, naar men beweert, een geneeskrachtige werking hebben op diverse kwalen, maar vooral goed zijn voor je huid. Als de wind zo staat dat de dampen bij de boot komen, kun je niet anders concluderen dan dat het eiland stinkt naar rotte eieren.
Ondanks deze lucht is het prettig toeven op Vulcano. Op het hele eiland is een soort 'jaren-zestig-laat-ons-maar-waar-maakt-iedereen-zich-eigenlijk-druk'-over sfeertje. En behalve wat verdwaalde bejaarden, al dan niet met huidaandoeningen, die oprecht geloven dat de zwavelbaden hun huid weer twintig jaar jonger kan maken, lopen er vooral veel relaxte jonge mensen en zwevers (zoals wij) die vooral komen om lekker te zwemmen, te shoppen, te eten en te drinken.
We blijven lekker een dagje liggen en hebben, na school, allemaal ons verlanglijstje. Simone wil een beetje shoppen. Ik wil graag een lekker visje voor de hele family scoren en wat internet kopen. Dirk, Roel en Noor willen vooral vissen, zwemmen en op het strand spelen en Pieter wil graag proberen of de zwavelbaden, vermengd met wat oude huidschilfers van al die badende bejaarden, de frequentie en het aantal jeugdpuistjes in zijn gezicht kan reduceren. Ik ben benieuwd of alles gaat lukken, maar heb nu al zin in vanmiddag. Ondanks de geur van rotte eieren :-).

Reacties
#1 Oma Nel
Zoete herinneringen! Oma Nel
heel lang geleden
#2 Karin van den Hurk
Klinkt als Thermae 2000 maar dan in het echt. Geniet ervan.
heel lang geleden
#3 norah
Hallo Noor was het spannend toen je onde de rook ging zwemmen Norah
heel lang geleden
#4 Norah
Ben Je op land En waarom maak je geen filmpjes? Vind je het grappig toen mijn nicht ook een berichtje gestuurd ?
heel lang geleden
je reactie
naam e-mail adres nieuwe code code  
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.