400 dagen op de 99 Bottles
Nadat we in 2010 al een tijdje met onze Lagoon 380 (La Reflexion) te hebben rondgezworven op de Middellandse zee was het tijd voor een nieuw avontuur. We hebben snel de stoute schoenen aangetrokken en hebben we ons eind 2013 ingeschreven voor de ARC 2014 (Atlantic Rally for Cruisers) en zijn daarna gestart met de voorbereidingen voor een 'rondje Atlantic’.
99 Bottles
Allereerst natuurlijk een nieuwe boot :-). Het is een nieuwe Lagoon 450 geworden genaamd ’99 Botlles’. Een kajuit-catamaran van 14 bij een kleine 8 meter. Wat een geweldige boot. Ons ‘huis' voor het komende jaar voelt als een rots in de branding. Hij is niet snel, maar wel heel solide en we voelen ons nu al helemaal thuis. Vervolgens komen er natuurlijk een heleboel dingen die je ook nog moet regelen. School, werk, huis, familie, abonnementen, vrienden, feest, prikjes, etc. Daar hebben we ons wel een beetje op verkeken, wat een werk, maar … uiteindelijk zijn we dan toch vertrokken. Op 15 juli 2014 zijn we op het vliegtuig richting Alicante gestapt om vanuit Torrevieja te starten richting Griekenland.
Het plan
Het plan is simpel: We blijven circa 3 maanden op de Middellandse zee, gaan vervolgens via Marokko naar de Canarische eilanden en gaan op 23 november met de ARC 2014 vertrekken richting st. Lucia. We blijven vervolgens zo’n 5 maanden in Midden Amerika om in mei weer terug te varen via de Bahamas en Bermuda richting de Azoren om in juni weer in Europa aan te komen. Vervolgens gaan we daar nog ff ordinair vakantie vieren om in augustus weer terug te keren naar Nederland.
Wie zijn wij
Maarten, Simone, Pieter (14), Dirk (12), Roel (12), Noor (9) en onze hond Miep (3).
En school dan?
We geven de kinderen onderweg zelf les. We hebben nu 3 kinderen op de middelbare school en nog eentje op de basisschool.
Waarom?
Waarom niet :-)